Britax Hi-Way II recension och test – Är den så bra som den lovar, eller en besvikelse?

Britax Hi-Way II

9

Pris

9.9/10

Design

7.0/10

Livslängd

9.5/10

Kvalitet

9.4/10

När det gäller babyskydd, och bilbarnstolar i övrigt, så är det förmodligen ett av de inköp som föräldrar spenderar mest tid på. Man vill förstås vara säker på att hitta ett väldigt säkert, och samtidigt bekvämt, babyskydd för den lilla – och bilbarnstol, när det blir dags för det.

Köpguide

Många föräldrar undviker helt billigare märken för att de tycker att de känns osäkra, även om de är testade och godkända. Det är också vanligt att man undviker att köpa sådana saker som bilbarnstolar begagnat, eftersom man faktiskt inte kan veta om bilbarnstolen är okrockad eller inte – och det är faktiskt en väldigt bra idé att köpa nya babyskydd och bilbarnstolar, eller att återanvända de man hade till sina yngre barn.

Det är dock också viktigt att tänka på att bilbarnstolen inte får vara för gammal, de har nämligen bäst före datum och när de har gått ut i datum så är de inte lika säkra. Ja, att använda babyskydd och bilbarnstolar är en djungel – och att välja rätt bland det stora utbud som finns i dag likaså.

Av den anledning uppskattar de flesta föräldrar produkter som kan användas på flera sätt, under lång tid eller som ersätter andra produkter. Sådant som gör det lite enklare, helt enkelt. När det gäller bilbarnstolar så kan det lätt kännas som att man aldrig blir riktigt klar med dessa inköp. Först köper man ett babyskydd, ofta innan bebisen är född. Men redan när bebisen är omkring ett halvår är det dags att byta till en bakåtvänd bilbarnstol. Och några år senare är det dags för en bältesstol.

De flesta föräldrar skulle förmodligen hålla med om att det vore enklare om man bara behövde köpa en enda bilbarnstol, och att barnet sedan kan använda den från dag ett och så länge som en bilbarnstol behövs. En del bilbarnstolar har lång användningstid, men just babyskyddet är svårt att ersätta eftersom det är så olikt övriga bilbarnstolar.

Men Britax har faktiskt kommit på en lösning här. Britax Hi-Way II. Den här bilbarnstolen kan användas från födseln, och upp till 6 år. Det är alltså ett babyskydd och en bilbarnstol i samma produkt. Tyvärr ersätter den inte den framåtvända bältesstolen, men den ersätter babyskyddet. Och just babyskyddet används under en väldigt kort tid, därför kan det kännas skönt att slippa använda ett sådant och även slippa byta bilbarnstol efter ett halvår.

Att man har lyckats kombinera babyskyddet och bilbarnstolen, som trots allt är väldigt olika, låter smått osannolikt och därför vill vi veta mer om denna produkt. Kan Britax Hi-Way II verkligen passa lika bra för en nyfödd som för en femåring? Är det ett bra alternativ som både babyskydd och bilbarnstol, eller passar den egentligen främst som enbart babyskydd eller enbart bilbarnstol?

Vi har kollat närmare på denna intressanta bilbarnstol och här kommer vi att besvara alla dessa frågor, och många fler. Du kommer också få veta lite mer om bilbarnstolar i allmänhet, och vad du bör tänka på när du ska köpa en sådan. Förhoppningsvis kommer detta att hjälpa dig att hitta rätt bilbarnstol till ditt barn.

Britax Hi-Way II – kan användas under lång tid – men troligtvis inte sex år

Om du känner till Britax så vet du förmodligen att deras bilbarnstolar utmärker sig en del, och på flera olika sätt. De håller en hög kvalitet, de är säkra och de är samtidigt hyfsat billiga – det är prisvärda bilbarnstolar, helt enkelt.

Utöver det så utmärker sig Britax med andra smarta funktioner, till exempel med bilbarnstolar som kan användas både bakåtvänt och framåtvänt. Eller som denna, Hi-Way II, som kan användas under en väldigt lång tid – från nyfödd och upp till 6 år. Den här modellen kan dock inte användas både bakåt- och framåtvänt, men den har en riktigt lång användningstid. Bakåtvänt bilåkande är också säkrast för barnet.

Britax Hi-Way II, livslängd.

Den långa användningstiden är väldigt unikt. Vanligtvis används babyskyddet tills barnet är ett halvår, eller väger max 13 kg. Babyskyddet bör dock bytas så fort barnet sitter stadigt och utan stöd, för även om det är det säkraste alternativet för just nyfödda så är bilbarnstolen säkrare när barnet väl kan sitta. Därefter används ett bilbarnstol tills barnet är mellan fyra och sex år.

När det gäller bilbarnstolar finns det många olika alternativ – en del kan användas både bakåtvänt och framåtvänt, en del kan användas under väldigt lång tid, en del har justerbar rygg och kan växa med barnet och så vidare. För eller senare måste man dock byta till en framåtvänd bältesstol, eftersom en sådan ska användas under lång tid.

Britax Hi-Way II kan alltså inte ersätta en bältesstol helt och hållet, men den kan dock se till att bilbarnstolen kan användas länge och att du slipper byta till bältesstol – och därmed vända barnet framåt – redan vid fyra års ålder. Med Britax Hi-Way II kan barnet alltså sitta bakåtvänd länge, och det är som sagt det säkraste sättet för barn att färdas i bil.

Men det stora frågan är förstås om Hi-Way II kan användas under så lång tid som man påstår, alltså sex år, och om den verkligen kan ersätta babyskyddet? För att svara på det behöver vi förtydliga hur länge en bakåtvänd bilbarnstol vanligtvis används. Och det är helt enkelt från att barnet är omkring ett halvår eller uppåt ett år, och fram tills han eller hon är minst fyra år – ofta byter man till framåtvänt när barnet är fyra eller fem år.

Britax Hi-Way II kan alltså både användas tidigare än andra bilbarnstolar, och längre. Många bilbarnstolar ska dock kunna användas upp till sex år, men då barnet ofta blir för lång för bilbarnstolen så tvingas man byta till bältesstol redan när barnet är fyra eller fem år. Här ser vi egentligen två problem – både i början och i slutet av användningstiden.

Vi börjar med huruvida Britax Hi-Way II kan ersätta babyskyddet. Här är det viktigt att förstå att babyskyddet är ganska olikt övriga bilbarnstolar. Av de tre steg som finns – babyskydd, bilbarnstol och bältesstol – så är bilbarnstolen säkrast. Den är dock inte säker för spädbarn, så för just spädbarn är babyskyddet säkrast, tills de sitter stadigt utan stöd.

Babyskydd och bakåtvända bilbarnstolar är alltså konstruerade på helt olika sätt, de ser olika ut och de fungerar på olika sätt vid en krock. Det säger alltså sig själv att ingen bilbarnstol kan fungera på samma sätt som både ett babyskydd och en bilbarnstol, och därmed vara lika säker som båda delar.

Vi vill alltså påstå att Britax Hi-Way, tyvärr, inte är det säkraste alternativet för nyfödda. Visst är det smidigt att slippa köpa ett babyskydd som ändå bara ska användas en kort tid, men vi skulle snarare rekommendera att man köper ett billigt babyskydd istället – det är helt enkelt säkrare, eftersom babyskyddet är anpassat för just nyfödda och enbart nyfödda.

Utöver säkerheten så finns det även andra tveksamheter, till exempel att bilbarnstolen är allt för bred för att en nyfödd ska kunna sitta bra i den. Att det är en rymlig och bred bilbarnstol är knappast konstigt, med tanke på att den ska kunna användas under lång tid, men det gör också att nyfödda inte sitter lika bra eller lika säkert i den – och inte heller lika bekvämt.

Det finns inga lutningslägen här, och lutningen måste ställas in vid montering – den kan alltså inte ändras under färd eller när bebisen sitter i bilbarnstolen. Det här kan också bli ett problem, och det kan vara svårt att hitta en tillräckligt lutat läge för en helt nyfödd bebis. Det finns helt enkelt många anledningar till att denna bilbarnstol inte lämpar sig som babyskydd.

Vanligtvis byter man babyskyddet till en bilbarnstol så tidigt som möjligt, eftersom bilbarnstolen är säkrare. Man ska dock inte byta innan barnet sitter stadit på egen hand. De flesta byter när barnet är omkring ett halvår, men här kan det faktiskt bli ett problem att använda Britax Hi-Way II efter babyskyddet också – åtminstone om man vill byta runt ett halvår. De flesta barn sitter nämligen inte bra i denna bilbarnstol förrän efter ett års ålder.

Här kan det alltså bli ett problem även när det är dags att byta från babyskydd till bilbarnstol, om inte barnet lär sig sitta ganska sent, alternativt är ganska stor och därför kan sitta bra i Britax Hi-Way II lite tidigare. För de allra flesta kommer det dock innebära att barnet antingen sitter obekvämt i bilbarnstolen den första tiden, eller att man tvingas använda babyskyddet längre än vad man skulle vilja och behöver.

Britax Hi-Way II lämpar sig alltså bäst som bilbarnstol, även om de flesta barn kommer att sitta bekvämt först när de är omkring ett år. Så då är nästa fråga: kan bilbarnstolen användas tills barnet är sex år? Det här är ett vanligt problem på många bilbarnstolar. Rekommendationerna är att barnet ska sitta bakåtvänd längre än fyra år, gärna tills de är sex år. Men de flesta bilbarnstolar blir för korta för barnet, vilket också gör det osäkert, och därför tvingas man byta till en bältesstol tidigare.

Det här problem finns faktiskt här också. Om ryggen är justerbar så kan bilbarnstolen ofta användas under en längre tid, och dessutom växa med barnet, och här hade detta alternativ varit bättre än att bilbarnstolen kan användas för nyfödda – då hade användningstiden blivit lång. Men tyvärr måste vi säga att de flesta barn inte kommer att kunna använda den här bilbarnstolen upp till sex års ålder, utan kommer växa ur den på längden långt innan dess.

Om du inte har använt en bilbarnstol innan så undrar du kanske hur man växer ur en bilbarnstol – speciellt en rymlig sådan. Och här handlar det om att huvudet inte får sticka upp över kanten på bilbarnstolen med mer än en tredjedel. Om en tredjedel av barnets huvud är ovanför kanten på bilbarnstolen, då vet man att det är dags att byta.

På Britax Hi-Way II är ryggstödet alltså för kort, och många barn kommer att växa ur den långt innan sex års ålder. Troligen kan de flesta åtminstone använda den tills de är fyra år åtminstone, och vid fyra års ålder är det okej att byta till en framåtvänd bältesstol – även om man allra helst ska låta barnet sitta bakåtvänd ett eller ett par år längre än så, om det är möjligt.

Britax Hi-Way II

Den stora fördelen med Britax Hi-Way II försvinner alltså i och med att den faktiskt inte riktigt kan ersätta ett babyskydd, och förmodligen inte heller kan användas tills barnet är sex år. Här finns helt enkelt inte en lång användningstid, åtminstone inte för de flesta barn, utan snarare en helt vanlig användningstid – densamma som på övriga bilbarnstolar.

Med det sagt så kan du använda denna bilbarnstol som babyskydd, men som sagt så kommer en nyfödd troligtvis inte sitta bekvämt i den och den känns inte alls lika säker som ett vanligt babyskydd. Och den del barn kan kanske använda den längre än till fyra års ålder, kanske rentav tills de är sex år, men långt ifrån alla.

Vi skulle snarare påstå att användningstiden är från ett år, möjligtvis något tidigare än så, och upp till fyra år, och möjligen något längre än så. Vill man vara säker på att bilbarnstolen kan användas längre så är det alltså en bättre idé att köpa en bilbarnstol med längre rygg, eller med en justerbar rygg.

Användningstiden är alltså inte så lång, utan snarare normal. Här skulle vi nästan vilja påstå att denna bilbarnstol snarare är snäppet sämre än andra bilbarnstolar, i just detta avseende. Detta på grund av att de flesta barn inte sitter bekvämt i denna när de är omkring ett halvår, till skillnad från många andra bilbarnstolar där barnet sitter bekvämt redan vid den åldern. Men också på grund av att det finns många bilbarnstolar och funktioner som är mer användbara – till exempel justerbar höjd, eller bilbarnstolar som är bakåt- och framåtvända. Båda dessa alternativ ger en längre användningstid.

Britax Hi-Way II är en bilbarnstol med många fördelar

Om vi bortser från att användningstiden inte är så lång som man påstår, åtminstone inte för de flesta barn, så är det här en bra bilbarnstol. Vi skulle vilja påstå att denna bilbarnstol snarare passar för barn mellan 9 och 18 kg, och om vi jämför med andra bilbarnstolar i den viktklassen så finns det många fördelar.

Britax Hi-Way II fördelar nackdelar

Den här bilbarnstolen är väldigt enkel att installera i bilen, vilket även ökar säkerheten efter risken för felmontering minskar. Den är stadig, rymlig på bredden, ger bra benutrymme och den är inte särskilt klumpig eller tung vilket gör att den enkelt flyttas mellan olika bilar. Selen är också enkel att använda och väldigt bra, och det är en smidig bilbarnstol som får plats i de allra flesta bilar.

Fördelar

 • Väldigt enkel att montera i bilen
 • Kan monteras med 2- och 3-punktsbälte
 • Hög maxvikt (25 kg)
 • Rymlig på bredden
 • Får plats i de flesta bilar
 • Ger väldigt bra benutrymme
 • Mycket hög säkerhet
 • Håller väldigt hög kvalitet
 • Enkel och riktigt bra sele

Nackdelar

 • Fungerar inte så bra som alternativ till babyskydd
 • Ganska hård och obekväm enligt en del barn
 • Alldeles för kort rygg (vilket ger kortare användningstid för en del)
 • Ingen möjlighet att luta bilbarnstolen under färd

En stor nackdel är att det inte går att ändra lutning under färd. Möjligheten att ändra lutningen är annars en stor fördel, som de flesta föräldrar vill ha. Den gör det möjligt att luta bilbarnstolen om barnet somnar i bilen, men den gör även att lutningen enkelt kan anpassas efter barnets ålder.

Lutningen kan dock justeras lite grann, men det måste göras vid montering. Det innebär alltså att det inte går att ändra lutning hur som helst, och att det blir lite krångligare om du vill justera den senare. Det bästa alternativet här är alltså att välja lite lutning när barnet är mindre, och sedan justera den när barnet blir äldre och vill sitta mer upprätt.

En del barn tycker även att den här bilbarnstolen är obekväm, eftersom den är ganska hård. Det blir framför allt ett problem under lite längre resor, när barnet sitter en längre stund i bilen. Det kommer förmodligen inte bli något större problem om man stannar regelbundet vid längre resor, men det kan ändå vara bra att känna till.

Att tänka på när du köper en bilbarnstol

När du ska köpa en bilbarnstol så är det viktigt att utgå från barnets ålder och familjens behov. Det finns många olika bilbarnstolar med olika funktioner, och generellt kan man säga att det finns för- och nackdelar hos varje bilbarnstol. Det gäller helt enkelt bara att hitta den som passar bäst.

Om ni åker bil ofta och barnet ibland somnar i bilen, då kan det vara viktigt att bilbarnstolen går att luta under färd. Men om man däremot inte åker bil särskilt ofta, eller om barnet sällan somnar i bilen, då är den funktionen kanske inte lika viktig.

Bilbarnstol köpguide.

Det kan också vara en stor fördel om bilbarnstolen är lätt och enkel att bära, samt enkel att installera, om man kommer att använda den i flera olika bilar. Framför allt är det viktigt att det är enkelt att installera bilbarnstolen, för annars finns risken att det blir fel och då är den inte alls lika säker. Om du kommer flytta bilbarnstolen mellan olika bilar bör du alltså välja en modell som är enkel att installera, alternativt köpa en extra bilbarnstol.

För den som har en liten bil, eller har flera bilbarnstolar i bilen – eller om man är en stor familj som ska få plats i samma bil – kan en smidig bilarnstol som tar lite plats vara praktisk. Många bilbarnstolar är klumpiga och tar allt för mycket plats, men det är knappast ett bra alternativ för den lilla bilen eller den stora familjen.

Allra viktigaste är det dock att välja en säker bilbarnstol, som är testad och godkänd. Det är också viktigt att följa de rekommendationer som finns, till exempel att låta barnet sitta bakåtvänd så länge som möjligt och åtminstone tills barnet är fyra år, samt att byta från babyskydd till bilbarnstol så fort barnet sitter stadigt utan stöd.

Vem passar bilbarnstolen Britax Hi-Way II för?

Generellt skulle vi säga att Britax Hi-Way II tyvärr inte passar så bra som den bilbarnstol man huvudsakligen använder, åtminstone inte för så många. För de allra flesta passar den förmodligen bästa som extra bilbarnstol, i den bil man använder minst eller hos mormor och morfar till exempel – det är helt enkelt inte en ultimat bilbarnstol för daglig användning.

Med det sagt så är det ändå en bra bilbarnstol, och framför allt en prisvärd bilbarnstol. Den har många fördelar, den håller hög kvalitet och den är säker, men tyvärr finns det flera saker som gör den till ett dåligt val för de flesta – till exempel att den inte kan lutas.

Att många barn sitter dåligt den första tiden, när de är runt eller halvår och upp till omkring ett år, kan också bli ett problem. Likaså att många barn kommer att växa ur bilbarnstolen på längden tidigt – en del barn som blir väldigt långa tidigt kanske inte ens kan använda den tills de är fyra år.

Använder du Britax Hi-Way II som enda bilbarnstol och mer eller mindre dagligen, då är risken stor att du kommer att stöta på många problem. Använder du den från att barnet är nyfött så kan den kännas allt för stor och inte tillräckligt säker. Vid flera tillfällen kan avsaknaden av lutningslägen bli ett problem. Och mot slutet finns risken att barnet växer ur bilbarnstolen allt för tidigt.

Som extra bilbarnstol att använda någon gång ibland kan den dock fungera betydligt bättre. Då kanske ett lutningsläge aldrig behövs, eller så kan du välja att installera bilbarnstolen med viss lutning om det finns risk att barnet somnar. Kanske behöver du inte heller använda den förrän barnet är ett år, och då kommer du inte märka av att den är allt för rymlig – och använder du den tidigare så kanske det inte är något problem när den bara används någon gång ibland, och kanske främst för kortare resor.

Från att barnet är ett år kommer du förmodligen vara väldigt nöjd med Britax Hi-Way II, åtminstone som extra bilbarnstol. Du kommer att uppskatta den höga kvaliteten, säkerheten och hur enkelt det är att flytta den mellan olika bilar – och hur lätt det är att installera den. Du kommer gilla att den väger lite, och att den tar så lite plats i bilen och passar i nästan alla bilar. Det finns helt enkelt mycket som är bra med denna bilbarnstol, och de problem som finns kommer inte märkas så mycket om den inte används dagligen.

Därför skulle vi främst rekommendera Britax Hi-Way II för den som söker en bra, säker och högkvalitativ extra bilbarnstol att använda någon gång ibland. Eller för den som inte åker bil med barn särskilt ofta, kanske för att man främst använder andra transportmedel eller för att man inte äger någon bil själv – eller för att man helt enkelt inte åker iväg så ofta.

Produktfakta Britax Hi-Way II

Produktfakta Britax Hi-Way II

Mått: 46 cm bred / 60 cm hög / 49 cm djup

Produktvikt: 9 kg

Viktgrupp: 0-25 kg

Passar för: 0-6 år

Riktning: Bakåtvänd

Internt bälte: Ja

Bälte: 5-punktssele

Lutning: Endast vid montering

Fästanordning: 2- eller 3-punktsbälte

Finns i färgerna: Svart, grå, grön, röd

Funktioner: Bärhandtag, avtagbar klädsel, tvättbar klädsel

Säkerhetscertifiering: ECE R44, Plustestad, R129 (i-Size)

Sammanfattning

Det är ganska svårt att sammanfatta Britax Hi-Way II, eller att berätta om den i korthet. Det är ännu svårare att svara på om det är en bra bilbarnstol och ett bra val, eller inte. Å ena sidan så är det på många sätt en riktigt bra bilbarnstol som håller en hög kvalitet, har en hög säkerhet, är enkel att använda, lätt att installera och dessutom har ett bra prisvärd. En mycket prisvärd bilbarnstol på många sätt, helt enkelt.

Säkerheten är förstås alltid viktigast när det gäller bilbarnstolar, och här finns det faktiskt ingenting att anmärka på – det här är en väldigt säker bilbarnstol. Att den dessutom är enkel att installera är också ett stort plus när det gäller säkerheten, eftersom det minskar risken för felinstallation som annars kan minska säkerheten avsevärt.

Här får du en väldigt bra bilbarnstol till ett överraskande lågt pris. Att hitta en högkvalitativ och väldigt säker bilbarnstol till ett bra pris är annars svårt, men här får du både hög säkerhet och hög kvalitet till ett mycket bra pris. Men det finns också en hel del nackdelar.

Att det inte går att ändra lutningen under färd är en stor nackdel. För den som inte har använt en bilbarnstol tidigare är det kanske svårt att förstå varför denna funktion är viktig, men det är den verkligen – för de allra flesta åtminstone. Åker man bil ofta är sannolikheten väldigt stor att barnet somnar ibland, och då är det väldigt smidigt att kunna justera lutningen för att barnet ska sitta bekvämt.

När barnet är vaken vill han eller hon förmodligen sitta mer upprätt, speciellt lite äldre barn. Om lutningen inte enkelt kan justeras så innebär det att barnet inte kommer att sitta så bekvämt om han eller hon somnar, eller att barnet alltid måste sitta lite lutad.

Det går dock att justera lutningen en aning när man installerar bilbarnstolen, men då är lutningen sedan densamma tills man ändrar den igen – och det blir helt enkelt lite krångligare. Här får man helt enkelt välja lite mer lutning när barnet är mindre, och sedan räta upp bilbarnstolen lite när barnet blivit äldre.

En annan nackdel är att ryggen är alldeles för kort, så när barnet är någon meter är stolen redan urvuxen. Huruvida det här kommer bli ett problem eller inte är svårt att säga på förhand, men de flesta barn kan förhoppningsvis använda bilbarnstolen tills de är fyra år åtminstone. En del barn kan använda den tills de är fem, eller kanske till och med sex år, medan andra kommer att växa ur den redan vid tre års ålder.

Om barnet växer ur bilbarnstolen för tidigt, det vill säga innan de är fyra år, så finns risken att föräldrarna väljer att vända barnet framåt för tidigt. Det är betydligt säkrare för barn att färdas bakåtvänt, och barn under fyra år bör absolut inte åka framåtvänt. Alternativet är att byta till en annan bilbarnstol som är bakåtvänd, men då är det förstås betydligt bättre – och mer prisvärd – att välja den bilbarnstolen redan från början.

Ett stort problem med Britax Hi-Way II är att den lovar betydligt mer än vad den kan hålla. Den ska kunna användas från nyfödd och upp till sex år. Vi vill dock påstå att de flesta barn kan använda den från ett år och upp till fyra år – vilket till och med är kortare än de flesta andra bilbarnstolar.

Framför allt så passar många bilbarnstolar bra från ett halvår, men här sitter de flesta barn inte bra förrän de är omkring ett år. Detta är ett problem, eftersom bilbarnstolen är säkrare än babyskyddet och man faktiskt bör byta till bilbarnstol så fort barnet sitter stadigt utan stöd – vilket vanligtvis är när barnet är omkring ett halvår.

Det är en bra bilbarnstol på det stora hela, men främst under en kortare period – från att barnet är ett år och upp till tre år, kanske fyra. Det finns dock mycket mer att önska av denna bilbarnstol. Istället för att göra den godkänd från nyfödd hade man kunnat satsa på en justerbar rygg, så att den hade fått en längre användningstid uppåt istället.

Den som köper den här bilbarnstolen på grund av den långa användningstiden kommer nog, tyvärr, att känna sig lite lurad. För istället för en extra lång användningstid får man kanske en extra kort användningstid. Självklart kan du använda denna bilbarnstol till en nyfödd, den är åtminstone godkänd för det, men som sagt är den inte lika säker som ett vanligt babyskydd och sannolikheten är stor att barnet inte kommer att sitta bra förrän vid ett års ålder.

Och visst finns det en chans att barnet faktiskt kan använda bilbarnstolen upp till sex års ålder, men det är som sagt långt ifrån alla barn som kommer att kunna göra det. Har du otur så kan den inte ens användas upp till fyra års ålder. Tyvärr går det inte att säga på förhand hur långt ditt barn kommer att vara vid fyra, fem eller sex års ålder, och därför finns det ingen garanti för hur länge bilbarnstolen kan användas.

Om du väljer denna bilbarnstol på grund av den långa användningstiden så rekommenderar vi istället en bilbarnstol med justerbar rygg, som kan växa med barnet och användas under lång tid. Om du däremot vill köpa denna för att slippa köpa ett babyskydd också så kanske ett billigare babyskydd är ett bättre alternativ – det är åtminstone ett säkrare och betydligt bekvämare alternativ för din bebis.

Utöver dessa nackdelar så är det faktiskt en bra bilbarnstol, men kanske främst för den som bara behöver använda bilbarnstol någon gång ibland och främst för kortare sträckor. Eller för den som behöver en extra bilbarnstol att använda i en annan bil, eller hos mormor och morfar eller farmor och farfar till exempel.