Bästa babyvakten 2024 – full koll när bebisen sover

Med dessa babyvakter är alla föräldrar trygga!

Som nyblivna föräldrar så väntar massor av glädje, kärlek och nya utmaningar. En av dessa utmaningar kan vara att ert barn får den sömn som det behöver. Förutom barnets viktiga vila så är det också viktigt att ni som föräldrar också kan få den hjälp och stöd som ni också behöver.

Nu finns god hjälp att få via en marknad med massor av babyvakter eller babymonitorer som de också kallas. Att veta vilken man faktiskt ska välja är inte lätt, särskilt när marknaden också växer för varje dag som går.

Denna artikel om babyvakter innehåller reklam i form av annonslänkar till Babyshop.se, Bamba.se och Lekmer.se

Inledning

Vi har hjälpt dig genom att testa det enorma utbudet, allt för att göra det så smidigt och lätt efter vad ni som föräldrar faktiskt behöver och vill ha. En bra babyvakt ger inte enbart barnet allt som det behöver utan ger såklart även alla föräldrar en betydligt större trygghet, lugn och bättre sömn.

Alla bebisar är olika och sover olika bra som olika länge, den ena natten behöver inte vara den andra lik. Mängder av saker som t.ex. hunger eller drömmar kan lätt störa barnets sömn och du som förälder kan behöva se till ditt barns behov från någon gång till många gånger under en och samma natt, här kommer en bra babyvakt väl tillhands.

Din bebis kommer även att behöva sin nödvändiga vila med flera sovtillfällen även under dagens gång vilket gör att babyvakten kommer att bli till en stor hjälp vid alla sovtillfällen.

Det är som sagt inte lätt att veta vilken babyvakt man ska välja i djungeln av den ständigt växande marknaden av massor av babyvakter. Vi har utsett testvinnare inom flera olika klasser och som passar alla föräldrars önskemål, plånböcker och behov.

I dessa tester har vi valt ut fyra olika vinnare bland babyvakter som anses vara bäst i test inom sin respektive kategori. I Bäst & Billigast kategorin valdes Motorola MBP8 – Audio som vinnare och i mellanklassen stod Selfie Babylarm från CAPiDi ut och tog hem förstaplatsen.

Lyxigast och mest premium babyvakt ansågs MBP845 med WiFi/Video från Motorola vara och vann alltså kategorin Lyx. Jokerplatsen i detta test tilldelades Motorola MBP161 – Audio.

Motorola MBP8 – Audio

Motorola MBP8 - Audio

I klassen bäst & billigast så tar Motorola MBP8 – Audio hem priset. En enkel babymonitor som trots att den saknar massor av finesser som avancerade funktioner klart ändå gör det jobb som den är avsedd för. Designad med bra trådlös teknik och där båda enheterna drivs genom att de kopplas direkt till närmaste eluttag. Såvida ni inte skulle bo i ett stort palats så räcker denna babymonitor med sin räckvidd på upp till 50 meter mer än väl. För alla er som vill ha en enkel babyvakt som gör jobbet utan finesser och till det allra billigaste priset, här har ni er vinnare.

Selfie Babylarm från CAPiDi

Selfie Babylarm från CAPiDi

Mellanklassen tas mycket klart hem av den prisbelönade Selfie Babylarm från CAPiDi. I ny modern design så är denna användarvänliga babymonitor en klar vinnare i mellanklassen. Produkten är väldigt enkel att använda då den är försedd med enbart ett fåtal knappar, låt dock inte detta lura dig då den är smockad med kvalité men ändå till ett mycket bra pris. Denna succé från CapiDi kan drivas med batteri som med nätadapter (medföljer). Full av små finesser där det förutom den enkla funktionaliteten är den mycket bra nattlampan, den långa batteritiden, marknadens lägsta strålningshalt och en hela 5 års lång garanti som sticker ut allra mest.

MBP845 med WiFi/Video från Motorola

MBP845 med WiFi/Video från Motorola

Lyxklassens vinnare är MBP845 med WiFi/Video från Motorola som tar klart hem förstapriset bland de mycket bra och aningen dyrare babyvakterna. Men sin funktion för Dual Mode HD Wifi babymonitor med 5.0″ display så kan man lätt och smidigt ansluta den till sin smartphone eller surfplatta. Försedd med massor av funktioner och finesser som tex. digital zoomfunktion, infrarött mörkerseende, otroligt tydlig tvåvägskommunikation så du kan prata med ditt barn, förprogrammerade vaggvisor och mycket mer därtill. Även om produkten kostar mera utan att för den delen vara dyrast på marknaden så får man här ändå allt man bara kan önska av en totalt komplett babymonitor.

Motorola MBP161 – Audio

Motorola MBP161 - Audio

Vår prisvärda jokervinnare är Motorola MBP161 – Audio, en riktigt bra babymonitor i mellanklassen. Amerikanska Motorola lyckas verkligen med att leverera bra produkter inom denna marknad och som även uppfyller allas behov och önskemål, så gör man även med denna babymonitor. Denna joker är bl.a försedd med en räckvidd på upp till 300 m, wifi-anslutning, tvåvägskommunikation, mörkerseende ihop med ett urval av lugnande vaggvisor. Sett till vad som faktiskt ingår i form av funktioner och inställningar så motsvarar denna produkt mer än väl förväntningarna även i jämförelse med dyrare babymonitorer av samma eller liknande kvalité. Ett riktigt bra köp helt enkelt.

Hur utsågs alla testvinnande babyvakter?

Vi har läst på om Sveriges största återförsäljare av babyvakter och babymonitorer på nätet och sedan sammanfattat all deras information som sedan har blivit resultat från undersökningen.

Hur vet jag vilken av babymonitorerna som jag ska välja?

Samtliga testvinnare som du kan finna här på sidan är bra babymonitorer som alla gör det jobb som de är avsedda för på ett tillfredsställande sätt. Ni som föräldrar behöver sedan ta beslutet utefter vilka funktioner, finesser och vilken kostnad som ni vill att er babyvakt ska ha.

Är samtliga babyvakter säkra för mitt barn?

Ja, samtliga babyvakter som ni hittar här är trygga och säkra för barnet. Som ett exempel så har samtliga babyvakter här på sidan en extremt låg strålningshalt, vissa har t.o.m. blivit prisbelönade för att ha marknadens lägsta strålningshalt bland babymonitorer.

Det finns dyrare babyvakter på marknaden än er lyxvinnare, varför är det så?

Vi har testat ett stort urval av dyrare babyvakter, den vinnare som du kan hitta här är helt komplett och har likvärdiga och t.o.m. bättre funktioner än vissa av de dyraste produkterna på marknaden. Även om man får det som man också betalar för så innebär det inte per automatik att billigast är sämst eller att dyrast alltid är bäst. Vi rekommenderar alltid att du noggrant går igenom dina önskemål och behov och sedan matchar det emot den eller de produkterna som du också är intresserad av.

Jag har hittat babymonitorer som jag gillar men har fortsatt svårt att välja, vad ska jag göra?

Börja först med att fråga dig själv vilken eller vilka funktioner eller finesser som är viktigast för dig, samt även om priset en viktig fråga. Har du fortsatt tveksamheter över vilken babymonitor som du ska välja så rekommenderar vi dig ändå att kontakta din närmaste återförsäljare så hjälper dom dig att bena ut alla dina tveksamheter och frågor ytterligare.

Har era testvinnande babyvakter en garanti om jag inte skulle vara nöjd med varan?

Ja, samtliga produkter har en medföljande garanti, vissa produkter bland testvinnarna har t.o.m. en garantilängd på upp till hela 5 år. Läs mera om varje produkt och testvinnare här på sidan för att se över hur lång garanti den specifika babyvakt har som du är intresserad av.

Dessutom så har även varje produkt hos varje återförsäljare här på sidan ett öppet köp att ta del av om det skulle vara så att du av någon anledning inte skulle vara nöjd med din vara.

Hur gick testerna av babyvakterna till?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland babyvakter

Här nedan kan du ta del av våra utvalda babyvakter som utsetts till bäst i test inom respektive kategori. Från den babymonitor som är bäst och billigast till lyxigare och mycket mer premium babyvakt.

Bäst & Billigast: Motorola MBP8 Audio

Bäst & Billigast: Motorola MBP8 Audio

För alla er som vill ha en enkel, säker och pålitlig produkt till marknadens bästa pris inom babymonitorer, här har ni den. Det amerikanska elektronikföretaget Motorola grundades redan 1928. På senare år så har man riktat in sig på att tillverka produkter inom radio-, tele- och datakommunikation. En del av denna framgångsrika tillverkning innehåller numera också riktigt bra babyvakter.

Vad man verkligen gillar med Motorola är att de lyckas leverera produkter som passar allas plånböcker. Man erbjuder både billigare babyvakter så som man även erbjuder dyrare babyvakter, det alla dock har gemensamt är att man får god kvalité vilken man än bestämmer sig för.

Just denna trevliga modell av babyvakt har en bra trådlös teknik där både enheterna drivs från närmaste eluttag. Räckvidden på 50 m räcker mer än väl, om du ändå skulle närma dig räckvidden som modellen är byggd för så har den även en bra varningsindikator som också upplyser dig om detta.

Babymonitorn är även utrustad med en behaglig och bra nattlampa som både lugnar och tryggar ditt barn. För sin högkänsliga mikrofoninställning så får den ytterligare pluspoäng på kontot. Ett fåtal knappar och superlätt montering uppskattas också av många.

Motorola MBP8 Audio har ett cirkapris på 299 kr.

Medium: Selfie Babylarm CAPiDi

Medium: Selfie Babylarm CAPiDi

En superbra och prisbelönad babymonitor från CAPiDi som uppfyller alla krav och önskemål som man kan ha på en babyvakt, en solklar testvinnare i mediumklassen.

Trots att den har så många bra finesser och funktioner så är den ändå väldigt enkel att lära sig, de få antalet knappar som detta babylarm från CAPiDis är försedd med är utan tvekan en anledning till detta.

Babyvakten kan användas med både en medföljande nätadapter eller på det laddningsbara batteriet som har en stand-by tid på över 100 timmar, vilket är otroligt bra och uppskattat av många. För alla oss oroliga mammor där ute så känns det också väldigt bra att veta att denna modell har marknadens lägsta strålningshalt när det gäller babylarm (max 10mA).

Andra bra funktioner och detaljer är den långa räckvidden på 800m, en justerbar mikrofonkänslighet på babyenheten, en bra fästning med bältesspänne, ett vibrerande larm på föräldraenheten och en bra nattlampa för att enbart nämna några av alla bra funktioner. En mycket bra detalj är även den 5 års garantisedel som modellen har.
Vill man få mycket för pengarna men samtidigt en mycket säker och lättförstådd babyvakt, ja då rekommenderar vi denna testvinnare.

Selfie Babylarm CAPiDi har ett cirkapris på 995 kr.

Lyx: MBP845 med WiFi/Video från Motorola

Lyx: MBP845 med WiFi/Video från Motorola

Lyxklassens solklara testvinnare kostar lite mera än de flesta babymonitorer på marknaden men är långt ifrån den dyraste. I jämförelse med de allra dyraste babyvakterna på marknaden så får du med denna produkt klart mest för pengarna.

Fullspäckad av bra funktioner som tex. sin Dual Mode HD med wifi som gör att man väldigt enkelt kan ansluta babymonitorn till sin smartphone eller surfplatta och på så vis hela tiden har full koll på ditt barn.

Den har även en högklassisk digital zoom och infrarött mörkerseende som gör att du ser ditt barn klart och tydligt oavsett om det är dag eller natt. Med sin helt störningsfria tvåvägskommunikation så kan du både tala och trösta ditt barn som om du var där precis bredvid.

Babyvakten har också 5 förprogrammerade vaggvisor, en lugnande nattlampa och en funktion där du kan övervaka rumstemperaturen för att enbart nämna några av alla finurliga och mycket bra funktioner, dessutom är den kompatibel med Hubble App som gör att du har fri streaming och smarta notifikationer till din smartphone, surfplatta eller dator.

För dig som vill ha en totalt komplett babymonitor med extra allt, här är vinnaren.

Motorola MBP845 WiFi/Video babyvakt har ett cirkapris på 1,999 kr.

Joker: Motorola MBP161 – Audio

Joker: Motorola MBP161 - Audio

Denna babymonitor blev verkligen något av en överraskning för oss, men å andra sidan så slutar aldrig Motorola att överraska oss positivt. För alla som vill ha en enkel babyvakt till ett riktigt schysst pris men ändå med en hel del trevliga finesser så har vi här en riktigt trevlig utmanare bland babymonitorer.

Med en tillräcklig räckvidd på upp till 300 , trygg wifi-anslutning, en störningsfri tvåvägskommunikation mellan dig och din bebis, ett bra mörkerseende tillsammans med flera sövande och tröstande vaggvisor så gör babyvakten allt som den behöver göra.

Andra funktioner som också måste nämnas är den högkänsliga mikrofon som den är designad med ihop med möjligheten att kunna övervaka rummets temperatur. En riktigt bra bonus är att babyvakten också har en funktion med fjärrzoom som man kanske inte hade förväntat sig med tanke på det billiga priset.

Värt att nämna är också den enkla manual ihop med modellens riktigt tydliga knappar, vilket gör att det går snabbt och lätt att lära sig modellen. Trådlös teknik och kvalité från Motorola som levererar ännu en gång helt enkelt.

Motorola MBP161 – Audio har ett cirkapris på 699 kr.

Utmanande babyvakter

Marknaden fullkomligt översvämmas av riktigt bra produkter när det gäller babymonitorer, här har vi främst fokuserat på att hitta prisvärda testvinnare inom varje kategori. Det innebär dock inte att det har varit lätta tester och beslut. Det betyder heller inte att övriga babyvakter som inte räckte fram denna gång inte heller är riktigt bra eller värda att rekommendera. Bra babymonitorer som ändå slog ut massor av andra babyvakter och som hamnade på vår utmanarlista denna gång hittar ni nedan.

Motorola MBP 162 Connect – WiFi/Audio

Motorola MBP 162 Connect – WiFi/Audio

Man skulle ju kunna tro att vi vill favorisera Motorola då de ändå rätt klart dominerar bland produkterna här på sidan, men den enkla anledningen till det är snarare att man är världsledande inom branschen och erbjuder en kvalité som är svår att finna annanstans.

En enkel och billig babymonitor som gör det den ska göra. Smått otroligt att den ändå (med tanke på priset) har en wifi anslutning för din smartphone, surfplatta eller dator. Med en lugnande nattlampa, tvåvägskommunikation och högkänslig mikrofonenhet.

Motorola MBP 162 Connect – WiFi/Audio har ett cirkapris på 399 kr.

Philips Avent DECT SCD734

Philips Avent DECT SCD734

Det var en hård fajt hela vägen in i mål i lyxklassen denna gång, en hårsmån efter och som solklar 2: a i klassen men ändå framför massor av andra babymonitorer kom denna suveräna modell från Philips.

Med Inomhusräckvidd upp till 50 meter, utomhusräckvidd upp till 330 meter, kristallklart ljud för tvåvägskommunikation, förprogrammerade vaggvisor och lugnande nattlampa för att nämna några av de otroligt många bra funktionerna. Vår favorit med denna modell är ändå dess nattprojektor på babyenheten som lyser upp barnrummets tak med en vacker stjärnhimmel.

Philips Avent DECT SCD734 har ett cirkapris på 1,999 kr.

Padwico 850

Padwico 850

Padwico 850 är ytterligare en mycket positiv överraskning för oss och som slog sig fram före många andra mera välkända och dyrare varumärken i mellanklassen av babymonitorer.

Med tempmätare så du vet hur varmt/kallt din baby har det, en lugnande och sövande nattlampa, med vibratorlarm på föräldraenheten, riktigt bra ljud utan störningar som är perfekt för modellens tvåvägskommunikation, 500 m räckvidd. Babymonitorn är funktionstestad ner till -20 C, vilket är bra att veta vid utomhusbruk.

En ytterligare mycket stor anledning till att den gick hela vägen hit är att babyvakten har en av marknadens allra lägsta strålningsgrader, det är något som alla föräldrar alltid uppskattar.

Padwico 850 har ett cirkapris på 1,195 kr.

Padwico 835

Padwico 835

Padwicos billigare alternativ till 850-modellen och som även den är en mycket bra babyvakt men med aningen färre finesser än vad 850-modellen är utrustad med.
Med räckvidd på upp till 600 m i öppen terräng, nattlampa, full digital teknik, med ljus/ljud och vibrationslarm på föräldraenheten, två laddningsdockor och laddbart batteri med en stand-by tid på upp till hela 85 timmar.

Även denna babymonitor från Padwico är testad ner till -20 C och den har precis som 850-modellen en av marknadens absolut lägsta strålningsgrader för babymonitorer, något som gör att den också mer än väl förtjänar sin plats på denna utmanarlista.

Padwico 835 har ett cirkapris på 995 kr.

Frågor & svar om babyvakter

Innan du hastar iväg för att köpa en babyvakt rekommenderar vi att du tar del av våra svar på de vanligaste frågorna relaterade till babyvakter nedan.

När kan man börja använda en babyvakt?

Det går bra att börja använda en babyvakt direkt när barnet är fött. En nyfödd bebis sover ofta, både på natten och på dagen, så det kan då vara praktiskt med en babyvakt som ger dig som förälder mer frihet när barnet sover.

Hur fungerar en babyvakt?

Babyvakten består av två delar. Den ena delen placeras i närheten av där barnet sover och den andra delen tar man och bär med sig där man för stunden befinner sig. Med hjälp av babyvakten kan med sedan höra, ibland också se, vad bebises har för sig i rummet den sover i.

Hur ska jag veta vilken babyvakt som jag ska välja?

Fundera igenom vilka funktioner eller finesser som du vill att din babyvakt ska ha. Behöver du en enkel babyvakt med få funktioner och finesser så rekommenderar vi dig att välja ett billigare alternativ. Vill du har en babyvakt med flera funktioner som nattlampa, lugnande och sövande nattlampa och vaggvisor, monitor så att du kan se ditt barn, möjlighet att prata med din bebis m.m.? Ja då ska du välja en babyvakt i mellanklass eller dyrare alternativ.

Kan jag ta med en babyvakt och använda utanför hemmet?

Om du väljer en produkt som inte bara fungerar via nätadapter utan även via batteri eller med uppladdningsbart batteri så är detta möjligt. I stort sett alla produkter i mellanklassen och uppåt har dessa möjligheter.

Kan en babyvakt vara farlig för mitt barn?

Samtliga babyvakter som du kan hitta här på sidan är trygga och säkra för ditt barn. Många av de olika produkterna som du kan hitta som testvinnare eller som utmanare på vår lista tillhör babyvakter och babymonitorer som har den lägsta strålningsgrad som finns att hitta inom denna ständigt växande bransch.

Är babyvakterna svåra att lära sig?

Samtliga testvinnare och utmanarprodukter bland babyvakter som rekommenderas här på sidan har varit väldigt lätta att lära sig som att komma igång med. De flesta har enbart några få knappar trots att flera ändå har en avancerad teknik vad gäller funktioner och finesser. Till samtliga babymonitorer så kommer även en lättförståelig manual med i köpet.

Kan en babyvakt störa mitt barns sömn eller vila?

Nej det kan dom inte, samtliga babymonitorer som du hittar här avger inget ljud när de inte används. Det finns dock flera produkter som har tvåvägskommunikation där du kan tala med ditt barn när barnet är vaket för att lugna och trygga barnet. Flera produkter har även förprogrammerade vaggvisor för att ytterligare lugna och trygga ditt barn till vila.

Kan ni själva rekommendera dessa babyvakter som föräldrar?

Ja det gör vi. Vi skulle aldrig rekommendera en produkt som vi inte tycker är bra för våra barn eller för oss själva, vi skulle heller aldrig någonsin rekommendera produkter som på något vis kan vara dåliga eller farliga för andras barn.

Sammanfattning

I detta stora test av babyvakter och babymonitorer har vi gått igenom och testat flera olika modeller av babyvakter från olika tillverkare och sammanställt vilka som utsetts till bäst i test inom respektive kategori. Från bäst och billigast babyvakt till premium, lyxigast babyvakt. Nedan hittar du en sammanställning av våra vinnande babyvakter.

KategoriNamnCirkaprisLägsta pris
Bäst & BilligastMotorola MBP8 Audio299 krBabyshop.se
MediumSelfie Babylarm CAPiDi995 krBabyshop.se
LyxMBP845 med WiFi/Video1,999 krBamba.se
JokerMotorola MBP161699 krLekmer.se

Källor