Bästa cykelsitsen 2024 – För en säker och bekväm cykeltur med ditt barn

Thule Yepp Maxi - Bäst i test cykelsadel

9.9

Säkerhet

10.0/10

Enkel att montera

10.0/10

Komfort

10.0/10

Tålighet

10.0/10

Pris

9.5/10

En cykelsits är perfekt i många olika situationer. Du kan ta med barnet på cykelturen redan innan han eller hon kan cykla själv, men det blir även enklare på längre utflykter med lite större barn. Oavsett om ni cyklar dagligen eller bara någon gång ibland så är en cykelsits väldigt praktiskt, och den kommer med stor sannolikhet att komma till användning.

Inledning, om cykelsitsar

Det finns flera olika typer av cykelsitsar för barn i dag, en del sätts fast på pakethållaren och andra på ramen. Vilka funktioner de har kan också variera en hel del. Att veta vilken du ska välja kanske inte alltid är så enkelt, och precis som med alla produkter till barn så kan det stora utbudet bli en aning förvirrande. Vilken är egentligen bäst, och vilken är säkrast?

De allra flesta som säljer barnprodukter, och då även cykelsitsar, är noggranna med att enbart sälja produkter som är godkända och säkra. Är du osäker så kan det vara bra att läsa på om märket innan, eller fråga en säljare om cykelsitsen uppfyller säkerhetskraven,

Att använda en cykelsits är enkelt, bekvämt och säkert. Men att välja cykelsits kan vara allt annat än enkelt. Därför har vi samlat några av de allra bästa, för att du lättare ska kunna hitta rätt cykelsits för ditt barn. Här hittar du cykelsitsar i olika prisklasser, med olika funktioner och olika fördelar. Här finns det en cykelsits för alla smaker och behov, helt enkelt.

Våran favorit i kategorin “bäst och billigast”, Hamax Kiss Cykelsits, är mycket prisvärd och enkel att använda. Den bästa produkten i mellanklassen, OK baby 10+ barnsits, är en favorit för många och har många smarta funktioner. Favoriten i premiumklassen kommer – inte helt oväntat – från ett välkänt märke och kombinerar säkerhet, komfort och enkelhet.

Utöver dessa har vi även valt ut en joker, och några utmanare som också är riktigt bra produkter. Bland alla dessa cykelsitsar så kommer du med stor sannolikhet att hitta den som är rätt för dina behov, och ditt barn. Vilken blir din favorit?

Hamax Kiss Cykelsits

Hamax Kiss Cykelsits

Hamax Kiss Cykelsits är en mycket prisvärd, men samtidigt praktisk och väldigt bra cykelsits. Den kan användas under väldigt lång tid, och den kan monteras med eller utan pakethållare. En väldigt praktisk cykelsits helt enkelt, som fungerar för alla – oavsett cykel och oavsett hur mycket du kan eller vill spendera på en cykelsits.

Den här prisvärda cykelsitsen är säker och har smarta funktioner som snabbfäste och extra plats för hjälmen. Den ger även en ergonomisk sittställning och en enkel men säker montering, bland många andra praktiska funktioner.

OK baby 10+ barnsits

OK baby 10+ barnsits

Säkerhet och komfort har man fokuserat på här, och det märks tydligt. OK baby 10+ barnsits har bland annat en skön dyna och plats för hjälmen, och den kan även vinklas om barnet somnar under cykelturen.

Även den här cykelsitsen kan användas under lång tid, och den har många smarta funktioner såsom justerbara fotstöd och säkerhetsbälte med barnlås. Här får du hög säkerhet, komfort och smarta funktioner till ett hyfsat lågt pris.

Thule Yepp Maxi

Thule Yepp Maxi

Om du vill ha det allra bästa, då vill du förmodligen ha Thule Yepp Maxi. Den här smarta cykelsitsen är konstruerad för daglig användning – men självklart passar den lika bra för er som bara cyklar någon gång då och då. Den här praktiska och högkvalitativa cykelsitsen passar alla cyklar, alla behov, alla föräldrar och alla barn.

Den är enkel att montera och barnet sitter bekvämt. Den är mycket säker, enkel att hålla torr och göra ren och den kan användas under lång tid. En perfekt cykelsits i en lite högre prisklass, som inte gör någon besviken.

Thule baby hängmatta

Thule baby hängmatta

Våran joker är egentligen ingen cykelsits till pakethållaren eller cykelramen, utan en hängmatta för cykelvagnen. Om du vill ta med bebisen ut på cykelturen, då är det den här du behöver – och en cykelvagn, förstås. Man kan säga att det här är motsvarigheten till en cykelsits, för bebisar.

Thule baby hängmatta används från att bebisen är en månad, och upp till tio månader. Den monteras enkelt i cykelvagnen, och är säker. Dock är den bäst lämpad för promenader, men självklart fungerar den även för cykelturer i ett lugnare tempo.

Varför bör du läsa våra tester av cykelsitsar?

Att köpa produkter till barn – oavsett om det är en barnvagn eller en cykelsits – kan vara både roligt och riktigt, riktigt svårt. Många gånger måste man spendera många timmar på att kolla runt på olika produkter, läsa om olika märken och fråga vänner och bekanta vad de tycker.

Vi vill göra det lite enklare att hitta rätt produkter, och därför har vi samlat några av de allra bästa. Vi har blandat produkter i olika prisklasser och med olika funktioner, för att du ska kunna hitta den som är rätt för just dig – eller ditt barn, rättare sagt.

Då vi själva har barn så vet vi vad föräldrar letar efter, och vad som är viktigt. Vi har stor erfarenhet av barnprodukter, och fokus ligger alltid på säkerhet eftersom det alltid är det viktigaste när du köper produkter till ditt barn.

Här kombinerar vi våra egna erfarenheter med gedigen research. Vi har läst recensioner och produkttester, allt för att få en så bra bild som möjligt av olika produkter, och för att kunna välja ut de allra bästa.

Hur valde vi ut vilka cykelsitsar som skulle testas?

Vi har försökt välja de cykelsitsar som håller en hög kvalitet, är mycket säkra, bekväma för barnet och har smarta funktioner men samtidigt känns prisvärda.

Att välja ut dessa cykelsitsar krävde en hel del research, eftersom vi ville vara säkra på att vi valde ut rätt produkter. Självklart har de flesta produkterna såväl fördelar som nackdelar, men huvudsaken är att de är säkra och trots nackdelarna känns som bra produkter.

Hur utfördes testerna av cykelsitsarna?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland cykelsitsar

Efter många timmars research av cykelsitsar så har vi valt ut tre favoriter i olika prisklasser. Här kommer en närmare presentation av dessa produkter, vad vi gillar och inte gillar med dem och allt annat du behöver veta.

Bäst & Billigast: Hamax Kiss Cykelsits

Bäst & Billigast: Hamax Kiss Cykelsits

Hamax Kiss Cykelsits är en cykelsits som trots sitt låga pris erbjuder en hög säkerhet och hög komfort. Här finns många fördelar, och det är faktiskt en aning förvånande att den inte kostar mer än vad den gör – även om det låga priset förstås också är en stor fördel.

Här är det svårt att veta vart man ska börja, för det finns så mycket positivt att berätta om den här cykelsitsen. Det vi gillar allra mest är att det känns som om man har fokuserat på säkerhet, men vi älskar även att sitsen är ergonomisk och väldigt bekväm för barnet.

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Kan användas under lång tid
 • Hög säkerhet
 • Väldigt hög komfort
 • Ergonomisk
 • Säker montering
 • Kan monteras med eller utan pakethållare
 • Justerbar säkerhetssele
 • Justerbara fotstöd
 • Enkel att använda
 • Frilagd bärarm som är skonsam mot barnets ryggrad
 • Sitter fast stadigt på cykeln
 • Rymlig och bekväm även för lite större barn

Nackdelar

 • Känns möjligen en aning plastig
 • Inte fullt lika hög kvalitet som övriga cykelsitsar

Det är väldigt enkelt att montera den, och den kan monteras både på cyklar med pakethållare och cyklar utan pakethållare. Det spelar helt enkelt ingen roll vad du har för cykel, den här sitsen fungerar till alla. Den kan dessutom användas under en lång tid – från att barnet är 9 månader, och upp till 22 kilo.

Om vi ska nämna det negativa så är det möjligen att den känns Hamax Kiss Cykelsits aning plastig, och att den inte håller en fullt lika hög kvalitet som övriga cykelsitsar vi har testat. Men den kommer med stor sannolikhet ändå att hålla i många år, och på väldigt många cykelturer.

Den här cykelsitsen passar verkligen alla. Den passar alla cyklar, och den passar alla plånböcker. Den är perfekt för dig som prioriterar säkerhet, men den är även ett bra val för den som vill ha en ergonomisk sits med hög komfort. Hamax Kiss Cykelsits har helt enkelt allt, inklusive ett lågt pris, med ett cirkapris på 600 kr.

Medium: OK baby 10+ barnsits

Medium: OK baby 10+ barnsits

Det vi gillar med OK baby 10+ barnsits cykelsitsen är att det känns som om tillverkaren har tänkt på precis allting, från säkerhet och komfort till att den ska passa för alla cyklar och alla tillfällen. Det är en säker cykelsits med hög komfort, den monteras på ramen så den kan användas även utan pakethållare och fästet har ett kodlås för extra säkerhet.

Sitsen är bekväm och har ett praktisk handtag i precis rätt höjd för barnet, som dessutom är lätt för barnet att hålla i. Det finns plats för hjälmen så att barnet sitter extra bekvämt, och dessutom kan sitsen lutas lite bakåt om barnet skulle somna under cykelturen, vilket är en väldigt praktisk funktion.

Fördelar

 • Väldigt hög säkerhet
 • Hög komfort
 • Fäste med kodlås
 • Monteras på ramen
 • Prisvärd
 • Bekväm dyna
 • Bekväma handtag
 • Ger plats för hjälmen
 • Kan lutas om barnet somnar
 • Justerbara fotstöd
 • Kan användas under lång tid
 • Ger bra stötdämpning

Nackdelar

 • Möjligen en aning krånglig att montera

Ja, här finns det hur många fördelar som helst. OK baby 10+ barnsits är väldigt prisvärd, den håller en hög kvalitet och känns mycket säker. Allt det viktigaste är uppfyllt, och därtill finns många smarta och praktiska funktioner. Möjligen är den en aning krånglig att montera, men när den väl sitter fast så sitter den bra – och det är såklart det viktigaste.

Bra stötdämpning, justerbart fotstöd, en bekväm dyna och att cykelsitsen kan användas under lång tid är ytterligare några fördelar. Den här sitsen kan användas från att barnet sitter själv, och upp till 22 kilo. En väldigt lång användningstid, med andra ord. Cirkapriset för OK baby 10+ barnsits ligger 990 kr.

Premium: Thule Yepp Maxi

Premium: Thule Yepp Maxi

Thule är ett välkänt märke, och ett mycket populärt sådant. Att Thule Yepp Maxi blev våran stora favorit och vinnaren i premiumklassen beror främst på den mycket höga säkerheten, den höga komforten och att den är väldigt enkel att använda.

Man kan säga att den här cykelsitsen är “lite mer” av allt. Den är lite extra säker, lite extra bekväm, lite extra praktisk – och lite extra bra. Den är premium, helt enkelt, och det här är det perfekta valet för den som vill ha det allra bästa.

Thule Yepp Maxi monteras enkelt på ramen, och sitsen är stötabsorberande så att färden blir extra bekväm för ditt barn. 5-punktsselen är barnsäker, och fotstöden och fotremmarna är justerbara så att sitsen växer med barnet.

Fördelar

 • Enkel att montera
 • Monteras på ramen och passar därför alla cyklar
 • Enkel och säker 5-punktssele
 • Barnsäkert säkerhetsspänne
 • Justerbara fotstöd och fotremmar
 • Vattenavstötande material gör den enkel att hålla torr och göra ren
 • Mycket hög kvalitet
 • Hög komfort
 • Väldigt säker
 • Sitter fast ordentligt och stadigt
 • Lång användningstid

Nackdelar

 • Relativt dyr

Sitsen är tillverkad i ett vattenavstötande material, vilket gör det enkelt både att hålla den torr och göra rent den. Dessutom har den en lång användningstid, från nio månader och upp till ungefär sex år – eller 22 kilo. Det här är alltså en cykelsits som håller en mycket hög kvalitet, är enkel att använda, passar för alla cyklar och dessutom är mycket säker. Thule Yepp Maxi är dessutom mycket bekväm för ditt barn, förmodligen en av de mest bekväma som går att hitta. En riktigt bra cykelsits, helt enkelt. Cirkapriset för Thule Yepp Maxi ligger på 1,350 kr.

Joker: Thule baby hängmatta

Joker: Thule baby hängmatta

Även våran joker kommer från det välkända och populära märket Thule. Det här är dock ingen cykelsits egentligen, utan en hängmatta som används till en cykelvagn. Att vi valde ut Thule baby hängmatta som joker beror på att det här egentligen är som en cykelsits för bebisar.

Om du vill cykla med din bebis så är det alltså den här du behöver. Den är anpassad för bebisar som inte kan sitta, och kan användas från att bebisen är en månad, och upp till tio kilo. Om du inte vill vänta med cykelturerna tills barnet kan sitta så är det alltså den här smarta produkten som du behöver, och en cykelvagn att sätta den i.

Fördelar

 • Enkel att installera
 • Kan användas från en månad

Nackdelar

 • Främst anpassad för promenader
 • Kort användningstid
 • Relativt dyr

Thule baby hängmatta är dock främst anpassad för promenader, men den kan även användas vid cykelturer – och då främst på jämnare underlag och i lugnare tempo. Perfekt om du vill ta en mysig cykeltur med bebisen, och kanske extra perfekt när det är dags att sova middag.

Hängmattan är enkel att sätta fast i cykelvagnen, och den har en vadderad säkerhetssele. Den känns dock en aning dyr med tanke på den korta användningstiden, men å andra sidan så är den säkerligen väl värd sina pengar för den som gärna vill ta små cykelturer med sin bebis. För den som inte kan vänta på cykelturerna med barnet är Thule baby hängmatta alltså rätt val, med ett cirkapris på 990 kr.

Tänkvärt innan du köper en cykelsits

Det allra viktigaste när man köper produkter till sitt barn, oavsett vad det är för produkt, är förstås säkerheten. När det gäller till exempel bilbarnstolar och cykelsitsar så bör man välja produkter som är testade och godkända. Om du inte hittar någon sådan information så kan du fråga försäljaren, eller kontakta tillverkaren.

En annan sak som kan vara bra att tänka på är att cykelsitsen ska kunna användas länge. De flesta har en maxvikt på 22 kilo, vilket är bra, men det är också bra om benstöden är justerbara så att barnet kan sitta bekvämt under en lång tid.

Utöver det så handlar det mest om vad som är viktigt för er. Om du till exempel har en cykel utan pakethållare så ska du välja en cykelsits som kan monteras på cykelramen. Cykelsitsar som kan lutas lite om barnet somnar kan också vara praktiska, men det är inte alla som har behov av den funktionen. Utgå helt enkelt från era behov och kriterier.

Cykelsitsar som utmanar

Att välja ut våra favoriter var inte alls lätt, eftersom det var många cykelsitsar som imponerade. Alla dessa cykelsitsar har sina fördelar, och hade vi kunnat så hade vi valt ut ännu flera vinnare. Därför kommer vi nu att berätta mer om dessa, eftersom alla dessa också är riktigt bra.

Kanske passar någon av dessa bättre för dig, ditt barn och era behov? Alla föräldrar föredrar olika cykelsitsar, och alla har olika behov. Med det sagt så kanske våra favoriter inte är perfekta för just dig – men kanske kan någon av dessa vara det.

Britax Römer Jockey3 Comfort

Britax Römer Jockey3 Comfort

Britax Römer Jockey3 Comfort kan justeras på många olika sätt, för att ditt barn alltid ska sitta perfekt. Du kan justera både höjden och lutningen på ryggstödet, och du kan justera fotstöden. Den här cykelsitsen kan användas upp till 22 kilo, och ditt barn kommer att sitta bra hela tiden.

Cykelsitsen sätts fast på cykelramen, så den passar för alla cyklar och inte bara de som har pakethållare. Här har man kombinerat hög kvalitet och hög säkerhet, med en mycket hög komfort för barnet. En bra stötdämpning för cykelturen ännu bekvämare för barnet.

Fördelar

 • Lång användningstid
 • Sätts fast på cykelramen
 • Ryggstödets höjd och lutning kan justeras
 • Bekväm
 • Mycket säker
 • Bra stötdämpning
 • Hög kvalitet
 • Justerbara fotstöd

Nackdelar

 • Kostar en hel del

Priset är väldigt högt, men för många känns den här cykelsitsen förmodligen ändå väldigt prisvärd. Inte minst med tanke på den höga kvaliteten och den höga säkerheten hos Britax Römer Jockey3 Comfort.

OK baby cykelsits

OK baby cykelsits

OK baby cykelsits är en mycket prisvärd cykelsits för den som inte kan eller vill betala allt för mycket för en cykelsits. Trots det låga priset får du en mycket bra cykelsits med många, och stora, fördelar. Den kan användas under lång tid, upp till 22 kilo, och den är mycket bekväm.

Självklart är den även mycket säker, och den har justerbart bälte och justerbart fotstöd så att barnet alltid sitter bra i den. Reflexdetaljerna gör så att ni syns bättre i mörkret, cykelsitsen har en stadig konstruktion och den är mycket enkel att sätta fast på pakethållaren.

Nackdelen är att den enbart kan användas på pakethållaren, så den passar inte för cyklar som inte har någon pakethållare. Den passar inte heller för alla cyklar med pakethållare, utan enbart för de med en pakethållare som är max 15 centimeter.

Fördelar

 • Lång användningstid
 • Mycket prisvärd
 • Reflexdetaljer
 • Justerbart bälte
 • Justerbart fotstöd
 • Bekväm för barnet
 • Hög säkerhet
 • Förstärkt rygg
 • Stadig konstruktion
 • Enkel att fästa på pakethållaren

Nackdelar

 • Kan endast användas med pakethållare
 • Kan inte monteras på pakethållare bredare än 15 centimeter

För den som har en cykel med pakethållare är OK baby cykelsits dock ett mycket bra val, då det är en väldigt prisvärd cykelsits med hög säkerhet och hög komfort som kan användas länge.

Thule RideAlong

Thule RideAlong

Hög kvalitet, hög säkerhet och hög komfort får du av Thule – och inte minst av Thule RideAlong. Den här cykelsitsen kan användas under lång tid, och du kan justera selen och fotstöden samt fotremmarna så att barnet alltid sitter bekvämt.

Det finns fem olika lutningslägen som du enkelt justerar med en hand, och säkerhetsspännet är barnsäkert. Du kan även låsa sitsen med ett tillbehör som ingår.

Eftersom den här cykelsitsen monteras på cykelns ram så passar den för de allra flesta cyklar, och den fungerar även om du inte har någon pakethållare. Cykelsitsen är enkel att montera, enkel att använda och väldigt säker.

Fördelar

 • Lång användningstid
 • Låsbar med tillbehör som medföljer
 • Mycket säker
 • Enkel att använda
 • Hög komfort
 • Justerbar sele
 • Stötdämpning
 • Fem olika lutningslägen
 • Justerbara fotremmar och fotstöd
 • Passar de flesta cykelramar
 • Barnsäkert säkerhetsspänne
 • Vattenavstötande sittdyna
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Barnet sitter bekvämt i Thule RideAlong, som dessutom har stötdämpning för en ännu bekvämare färd. Här finns hur många fördelar som helst, men vi hittar faktiskt ingen nackdel. En riktigt bra cykelsits som passar de allra flesta, helt enkelt.

Hamax Caress

Hamax Caress

Denna Hamax påminner mycket om Hamax kiss, som blev vinnare i kategorin “bäst & billigast”, men den största skillnaden är faktiskt prislappen. Hamax Caress cykelsitsen kostar en hel del, men istället har den många bra funktioner.

Hamax Caress erbjuder hög säkerhet och hög komfort. Sitsen kan lutas lite om barnet somnar, och det finns praktiska handtag som är enkla för barnet att hålla i. Här finns även en skön sittdyna, och sitsen är anpassad för hjälm så att barnet sitter bra.

Fördelar

 • Hög säkerhet
 • Mycket hög komfort
 • Praktiska handtag
 • Lång användningstid
 • Går att luta lite om barnet somnar
 • Justerbara axelremmar
 • Justerbart fotstöd
 • Anpassad för hjälm
 • Skön sittdyna

Nackdelar

 • Möjligen en aning dyr

Axelremmarna och fotstöden är justerbara så att barnet alltid sitter bekvämt, och maxvikten är 22 kilo så att sitsen kan användas länge. Hamax Caress är helt enkelt en riktigt bra cykelsits som kommer ge barnet komfort och säkerhet på många härliga cykelturer.

Frågor och svar om cykelsitsar

Det finns många saker man kan fundera på när man ska köpa en cykelsits, förutom vilken man ska välja. Det finns som sagt många olika modeller, många olika funktioner och olika cykelsitsar för olika cyklar. Det finns helt enkelt en hel del man måste att tänka på.

För att göra inköpet av cykelsits lite enklare, och lite mindre förvirrande, så har vi besvarat några av de vanligaste frågorna man kan ha om cykelsitsar. Detta för att du ska ha koll på allting du behöver veta när du ska köpa, och använda, en cykelsits.

När kan man börja använda en cykelsits?

De flesta cykelsitsar är anpassade från nio månader. Man brukar även säga att cykelsits kan användas när barnet kan sitta själv, vilket ofta är några månader tidigare än så. För att vara på den säkra sidan så bör man dock vänta med cykelsits tills barnet är minst nio månader.

Det finns olika varianter på cykelsitsar, och här kan man med fördel välja variant utifrån barnets ålder. Den vanligaste varianten är den som sätts på pakethållaren, eller där pakethållaren brukar sitta. Även om cykelsitsen sätts fast i ramen så placeras den ofta där.

Förutom den varianten så finns det även cykelsitsar som placeras på ramen framför föräldern, och ytterligare en variant som placeras på styret. En del föredrar den sistnämnda i början, till mindre barn, eftersom det är lättast att se barnet där. Dessa kan dock bara användas upp till tre år, eller tills barnet har nått maxvikten.

Fördelen med den cykelsits som placeras i bak på cykeln är förstås att den har en längre användningstid. De kan användas från nio månader, och maxvikten för den modellen är vanligtvis 22 kilo. Det brukar innebära att de flesta kan använda den till fem eller sex år.

En del yngre barn vägrar använda hjälm, och det här kan också vara viktigt att ha i åtanke. Du bör aldrig cykla med barnet om han eller hon inte har hjälm på sig. Klarar barnet att själv knäppa upp hjälmen så finns risken dessutom att hjälmen åker av under cykelturen, och i värsta fall utan att du märker det.

Hur vet man vilken cykelsits som passar till cykeln?

Många av våra recenserade cykelsitsar som passar till de flesta cyklar. En vanlig orsak till att cykelsitsen inte passar är för att modellen enbart kan monteras på pakethållaren, och cykeln inte har någon pakethållare. Om du inte har någon pakethållare på cykeln så ska du alltså välja en cykelsits som monteras på cykelramen istället.

Det finns även andra saker att ta hänsyn till, så det gäller att kolla upp så att cykelsitsen passar cykeln innan man köper den. Om du inte redan har en cykel kan du förstås göra tvärtom, välja den cykelsits du vill ha och därefter köpa en cykel som den passar på.

Tänk också på att även om har en cykel med pakethållare och köper en cykelsits som monteras på pakethållaren så är det inte säkert att den passar, eftersom de oftast bara är anpassade för en viss bredd – ibland upp till 15 centimeter, och ibland mer än så.

Hur länge kan barnet sitta i en cykelsits?

Det beror på vilken cykelsits du använder. De som monteras på styret kan som sagt bara användas upp till ungefär tre år, och ibland inte ens det, beroende på maxvikten. Cykelsitsar som monteras baktill på cykeln har vanligtvis en maxvikt på 22 kilo, och kan därför oftast användas tills barnet är fem eller sex år.

Det varierar alltså hur länge cykelsitsen kan användas, men det allra vanligaste är att de kan användas upp till max sex år. Om du ska köpa en cykelsits till ett lite äldre barn, eller vill kunna använda cykelsitsen länge, så är det alltså viktigt att kolla efter en hög maxvikt.

Men det är inte bara maxvikten som är viktig att ha koll på. Om barnet växer mycket på längden så kan cykelsitsen bli obekväm, eller så får barnet inte plats alls. Därför är det bra att välja en cykelsits med justerbara fotstöd. En justerbar sele och ett ryggstöd som kan justeras på längden är också bra.

Vad finns det för alternativ till cykelsitsar?

Alternativet till cykelsits är cykelvagn. Dessa är ett bra val om barnet är lite yngre, eller om du har två barn och inte vill behöva använda flera cykelsitsar på cykeln. I en cykelvagn får det oftast plats två barn, och du kan även sätta in en hängmatta eller en babyinsats för bebisar. På så sätt kan cykelvagnen användas tidigare än cykelsits.

En annan fördel med cykelvagnen är att de ofta även kan användas som vanlig vagn. Den är dock väldigt stor och kan kännas lite klumpig som vagn, men det finns också många fördelar med det – du får plats med mycket i den, förutom barn, och barnen sitter bekvämt.

Cykelvagnar kostar dock en hel del att köpa, och därför är cykelsitsen oftast det mest prisvärda alternativet – förutsatt att du inte har behov av en cykelvagn, till exempel för att du vill kunna ta med packning eller få plats med flera barn, eller vill kunna cykla med en bebis.

Vilket som är det bästa alternativet för er beror helt enkelt på era behov. Många föredrar dock cykelsitsar eftersom de är betydligt billigare, mycket smidigare och enklare att använda.

Sammanfattning, om cykelsitsar

Nu har vi kommat fram till slutet av detta om fattande test med recensioner och omdömen av flera olika barnsitsar. Här har vi valut ut fyra olika bäst i test cykelsitsar, en i varje kategori. Från en billig cykelsits som samtidigt fungerar riktigt bra till en något dyrare men mycket mer premium cykelsits. Nedan sammanställer vi våra bäst i test cykelsitsar för att du enkelt ska kunna jämföra och välja rätt cykelsits för dig och ditt barn.

KategoriCykelsitsCirkaprisLägsta pris
Bäst & BilligastHamax Kiss Cykelsits600 krCykloteket
MediumOK baby 10+ barnsits990 krCykloteket
PremiumThule Yepp Maxi1,350 krAdlibris
JokerThule baby hängmatta990 krCykloteket

Källor