Bästa GPS-klockan för ditt barn 2024 – tryggt, enkelt och smidigt

En GPS-klocka är en liten enhet som ditt barn bär på, precis som en vanlig klocka – dock med skillnaden av att den har en inbyggd GPS sändare som underlättar om ditt barn hamnar vilse, eller om ni råkar komma ifrån varandra.

Denna artikel om GPS-klockor för barn innehåller reklam i form av annonslänkar till Cdon.com, Storoliten.se och Babyland.se

Inledning

Det är även vanligt att GPS-klockor innehåller diverse finesser och egenskaper som är användbara, exempelvis att den kan fästas i jackan eller ryggsäcken, att den innehåller en SOS-knapp, eller att den skickar en notifikation till föräldern om den tas av barnets handled.

Vi skapade detta omfattande test av de bästa barnklockor med GPS, ofta kallat smartklockor, på den svenska marknaden eftersom vi vill att du som läsare får ta del av våra testvinnare i tre distinkta kategorier som passar för olika budgetar.

Dessa är bäst & billigast, mellan och premium. Alla kategorier innehåller givetvis utmärkta modeller av GPS-klockor för barn med flertalet användbara funktioner, men vi gjorde flera tester tillsammans med våra barn för att erbjuda så realistiska situationer som möjligt.

Utöver GPS positionering innehåller de flesta GPS-klockor i vårt test många innovativa funktioner som samtal, SMS, chattfunktioner, WiFi funktionalitet för bättre positionering inomhus, stegmätare och mycket mer som barn kan behöva.

Vinnaren i kategorin bäst & billigast blev Smartklocka North 13.5 GPS-klocka för barn, en billig men prisvärd modell som levereras med ett kontantkort i samband med köpet.

Mellan kategorins vinnare utsågs som Spectrafence GPS Klocka Cmee 2C V2 (Svart), en uppdaterad modell av storsäljaren Cmee 2C smartwatch som förutom designen även fått bättre GPS-precision både inomhus och utomhus.

Premiumklassens vinnare blev i sin tur Minifinder Pico GPS en riktigt bra GPS-spårare som enkelt hängs runt halsen eller i barnets ryggsäck.

Vill du veta mer om våra testvinnare, men även om deras utmanare bland barnklockor som också presterade väldigt väl rekommenderar vi att du fortsätter läsa vidare nedan.

Smartklocka North 13.5 GPS-klocka för barn

Smartklocka North 13.5 GPS-klocka för barn

Denna smarta GPS-klocka för barn har inte bara ett billigt pris, den är dessutom utrustad med en app som du smidigt kan använda via din surfplatta eller telefon för att se var ditt barn befinner dig. Finns i flera olika färger som grön och rosa till exempel.

Det finns även möjlighet att ringa direkt till klockan, samt det även går att ställa in en säkerhetszon för lite yngre barn. När klockan, Smartklocka med simkortplats och GPS för barn, befinner sig utanför ramarna skickas ett meddelande till den enhet som är kopplad till klockan för att varna användaren.

Spectrafence GPS Klocka Cmee 2C V2 (Svart)

Spectrafence GPS Klocka Cmee 2C V2 (Svart)

Mellan kategorins vinnare bland GPS-klockor, Spectrafence GPS Klocka Cmee 2C V2 (Svart), för barn bjöd på en hel del finesser, bland annat funktioner som kamera, samtal, alarm, trygghetszon och även en app som du enkelt kan hålla koll på ditt barn från hemmets lugna vrå, eller vart du än befinner dig.

Minifinder Pico GPS

Minifinder Pico GPS

Minifinder Pico GPS är en smidig och liten apparat som innehåller avancerad teknik, trots sitt lilla format. Deyya är inte en traditionall GPS-klocka som man bär runt handleden utan istället bär barnet den i en rem runt halsen, eller någon annanstans. Minifinder går också bra att ha i jackan eller ryggsäcken. Denna GPS finnare har en batteritid på hela 20 dagar i standby-läge. Kommer med funktioner som fall-larm som utlöses om barnet faller illa.

Vem behöver en GPS-klocka för barn?

Med en GPS-klocka håller du enkelt koll på var ditt barn befinner sig och du slipper vara orolig som förälder. Den erbjuder trygghet och framförallt för de föräldrar som inte har mycket tid att befinna sig i hemmet.

Tack vare klockornas egenskaper får du även tag på ditt barn när du behöver det, eller när hen behöver komma i kontakt med dig. En GPS-klocka är även ”bättre” att tappa bort än en dyr mobiltelefon.

Hur kom vi fram till vilka GPS-klockor vi skulle recensera?

Vi tog fram GPS-klockor som är populära idag, men även nya och uppgraderade varianter av äldre modeller. De klockor som kom med i vårt test var alla relativt nya på marknaden, samt att de givetvis hade presterat väldigt väl i olika tester.

Vi plockade ut produkter som verkade lovande rent prismässigt, men även funktionsmässigt. Vi valde även ut många olika klockor i diverse priskategorier för att täcka ett så stort urval som möjligt.

Hur gick testerna av GPS-klockor för barn till?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland GPS-klockor för barn

Efter utförliga analyser av marknadens olika GPS-klockor som är lämpliga för barn har vi tagit fram tre olika GPS klockor som är bäst i test just nu, en i varje kategori. Från en billiga GPS-klocka för barn som samtidigt är hållbar och väl fungerande till en dyrare och mer premium GPS-klocka för barn. Nedan hittar du våra recensioner och omdömen av dessa GPS-klockor.

Bäst & Billigast: North 13.5 GPS-klocka

Bäst & Billigast: North 13.5 GPS-klocka

Denna enkla och billiga GPS-klocka är fullproppad med funktioner, något som kom som en liten överraskning för oss alla. Den tål även regn, dock inte simning eller dyk.

Klockan (Smartklocka med simkortplats och GPS för barn) kräver dock ett 2G SIM-kort, något som även medföljer vid köp. Via GPS-positioneringen kan du alltid se vart ditt barn befinner sig, samt att det finns en knapp som ringer upp ett anslutet nummer som programmeras in i klockan. Detta är fördelaktigt om ditt barn vill komma i kontakt med dig när något oväntat händer, eller om hen råkar gå vilse.

Med den medföljande appen kan du spåra ditt barn, samt att det är en utmärkt ingångsprodukt för dig som har ett barn som inte riktigt är redo för en mobiltelefon ännu. Cirkapriset för GPS-klockan är dessutom lågt, på endast 499 kronor.

Mellan: Spectrafence GPS Klocka Cmee 2C V2 (Svart)

Premium: Spectrafence GPS Klocka Cmee 2C V2 (Svart)

En av de absolut bästa modellen vi testade var mellan kategorins vinnare – Spectrafence GPS Klocka Cmee 2C V2 (Svart). Denna klocka är dessutom en uppgraderad version av föregångaren vilket märks av benämningen ”V2”. Det innebär bland annat bättre GPS-positionering inomhus och utomhus, något vi verkligen gillade.

Spectrafence GPS Klocka Cmee 2C V2 (Svart) innehåller ungefär samma funktioner som mellanklassens vinnare, men den har ytterligare finesser som exempelivs känner av om klockan tas av från barnets hand. Du kan även justera ringsignalvolymen, ljusstyrkan på skärmen och spara på batteriet genom att sänka kontrasten.

Klockan har en touch display precis som mobiltelefoner och du kan enkelt sätta i ett nano-SIM med ett kontantkort för att den ska fungera.

Laddning sker via USB och vikten är endast 48 gram vilket alltid är ett plus, och cirkapriset hamnar på 1,490 kronor, ett pris som man ger mycket för pengarna.

Premium: Minifinder Pico GPS

Mellan: Minifinder Pico GPS

Minifinder Pico GPS är en praktisk GPS-finnare som barnet kan ha i t.ex. jackan, ryggsäcken eller bära runt halsen i en praktisk rem. Dess batteritid ligger på osannolika 20 dagar när den är inställd på standby-läge. Detta är sannolikt den längsta batteritid på någon liknande GPS produkt för barn. Minifinder Pico GPS kommer också med inbyggt fall-larm som larmar föräldrar om barnet trillar och slår sig.

  • Larmar vid lågt batteri
  • 20 dagars batteritid i standy-läge
  • Loggar barnets alla positioner i appen
  • Larmknapp finns vilken skickar larm till appen, barnet blir sedan uppringt av larmcentral
  • En trygghetstelefon – föräldrar kan ringa och skicka sms när barnet har sin Minifinder Pico.

GPS-klockor för barn som utmanar

Bortsett från testets vinnanade GPS-klockor för barn som valdes ut som bäst i test finns det flera andra klockor vi har testat som vi också kan rekommendera. Nedan hittar du ett antal andra riktigt bra GPS-klockor för barn.

GPS Barnklocka – Find Me KW300

GPS Barnklocka - Find Me KW300

Denna utmanare har smarta funktioner som underlättar din kommunikation med ditt barn även när du inte befinner dig i närheten. Du får GPS spårning via enheten och du vet alltså alltid var ditt barn befinner sig, men givetvis hittas även säkerhetszoner som sätter ramar för var barnen kan röra sig.

Du kan ringa och ta emot samtal med denna modell, samt att du hittar en SOS-knapp för att direkt komma i kontakt med föräldrarna.

Du får också SMS-notiser och med dessa kan du påminna om mattider, läxor eller andra viktiga saker i vardagen. Cirkapriset för GPS Barnklocka – Find Me KW300 hamnar på 859 kronor och denna produkt utmanade mellanklassens vinnare.

Barnklocka med GPS – Herzberg HG-5050

Barnklocka med GPS - Herzberg HG-5050

Denna modell är en smart GPS-klocka som du kan använda för att övervaka positionen av ditt barn när du behöver det. Med den medföljande appen är det dessutom smidigare än någonsin, men du hittar även finesser som röstmeddelanden, SMS, en SOS-knapp, samt den inbyggda gps sändaren.

Det vi gillade med denna klocka var att appen känner av om någon försöker ta bort klockan från ditt barns handled, något som ger dig en omedelbar varning till din mobiltelefon. Du kan även se hur långt ditt barn har gått med den inbygdda spedometern. Cirkapriset för denna GPS-klocka, Barnklocka med GPS – Herzberg HG-5050, landar på 499 kronor vilket är överkomligt för de flesta.

Q100 Smartklocka för barn

Q100 Smartklocka för barn

Q100 Smartklocka för barn är en utmärkt GPS-klocka till ett rimligt pris. Denna modell är utrustad med vattentåliga egenskaper, en app som fungerar både för iOS och Android, samt att den innehåller en SOS-knapp.

Batteritiden räcker upp till 130 timmar, och den laddas med en USB-kabel. GPS precisionen är på endast 50 meter och cirkapriset för Q100 Smartklocka för barn är också lågt, på 449 kronor.

Forever smartklocka för barn, KW-200 med ficklampa

Forever smartklocka för barn, KW-200 med ficklampa

Denna smarta GPS-klocka är fullproppad med egenskaper och den utmanade kategorin bäst & billigast. Priset är dock något högre och det är en enda anledningen varför den inte lyckades kamma hem priset.

Med funktioner som 3 dagars stand-by tid, SOS-samtal, ruttspårning, telefonbok, stegräknare och en smidig liten ficklampa får du verkligen en kraftfull klocka.

Du hittar dessutom en kamera och högtalare, samt att laddare och manual ingår vid köpet. Cirkapriset för Forever smartklocka för barn, KW-200 med ficklampa hamnar på 399 kronor.

Frågor och svar om GPS-klockor för barn

Innan du bestämmer dig för vilken GPS-klocka som du köper till dina barn rekommenderar vi att du först läser och tar del av våra svar på vanliga frågor relaterade till just GPS-klockor för barn. Nedan sammanställer vi svaren till de vanligaste frågorna om GPS-klockor.

Vilka slags abonnemang krävs för en GPS-klocka?

Samtliga modeller använder sig oftast av olåsta SIM-kort. Det innebär att det är enkelt att köpa ett kontaktkort som du sedan använder i klockan. En laddning på 1 GB surf brukar räcka per månad tack vare att klockorna inte använder mycket data.

Vilka egenskaper är viktiga när det gäller GPS-klockor för barn?

Alla klockor har en GPS sändare vilket givetvis är det viktigaste, men du bör alltid se till att klockan erbjuder en app som fungerar både för iOS och Android. Detta då vi föräldrar använder oss av både iPhones och telefoner från Samsung och andra märken som drivs av olika operativsystem.

Vilken GPS-klocka bör jag satsa på till en början för mitt barn?

Vi rekommenderar att du börjar med en billig men prisvärd modell, exempelvis dem som vi har valt ut i denna recension. Även om några GPS-klockor för barn är relativt billiga innehåller de kraftfulla funktioner som hjälper dig att alltid hitta ditt barn vart hen än befinner sig.

Vad kostar en GPS-klocka lämplig för barn?

De kostar från cirka 300 kronor till över 1500 kronor beroende på finesserna och egenskaperna.

GPS klockor för barn som utgått

Spectrafence Cmee 1C Black Limited Run

Mellan: Spectrafence Cmee 1C Black Limited Run

Denna GPS-klocka från Cmee finns till för att ge dig och ditt barn en tryggare vardag. Den erbjuder en app där föräldrarna kan se vart barnet som bär klockan befinner sig, men du kan även skicka meddelanden till klockan eller ringa den.

Du hittar också funktioner som alarm, stör ej läge, en trygghetszon för lite mindre barn, samt att den inte släpper igenom samtal från okända nummer.

Det finns också en SOS-knapp, spol och dammsäkra egenskaper, en batteritid runt 2-3 dagar, samt den unika funktionen ”Hitta min klocka” om den skulle tappas bort, eller om olyckan skulle vara framme. Tack vare att 1 GB surf räcker för ungefär en månad kan du enkelt fylla på det med ett kontantkort. Denna klocka, Spectrafence Cmee 1C Black Limited Run, använder dessutom 2G nätet som drar mindre data. Cirkapriset för denna modell är 995 kronor, ett överkomligt pris för en hel del finesser.

Sammanfattning – GPS klockor till barn

Nu har vi redovisat alla detaljer kopplade till våra omfattande tester av marknadens GPS-klockor för barn och valt ut vilka som just nu är bäst i test bland GPS-klockor. För att underlätta ditt val sammanställer vi alla bäst i test GPS-klockor för barn nedanför.

KategoriGPS-klockaCirkaprisLägsta pris
Bäst & BilligastSmartklocka North 13.5 GPS-klocka för barn499 krJollyroom
MellanSpectrafence GPS Klocka Cmee 2C V21,490 krStorochliten.se
PremiumMinifinder Pico GPS1,795 krBabyland.se

Källor